Henri's Amazing Art Experiences

uit 2006 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Amazing Landschap

2013

Amazing Lanschap in dag, avond en nacht. Dit werk werd geveild t.b.v. Hockeyclub GHHC. De prachtige roodtinten geven het schilderij een zomers tintje. Het buitenkader van het schilderij is voorzien van een dikke spiegellaag vernis (niet zichtbaar op deze foto), hetgeen resulteert in een buitengewoon mooie compositie.

Amazing Cool Blue

2010

Veilingstuk t.b.v. hockeyclub Schaerweijde, ingebracht door Bo Smit. 'Amazing Cool Blue', is een fantasielandschap met een veelvoud aan prachtige blauwtinten. De speciale afmeting van het werk (140 x 70 cm) accentueert het bijzondere effect, alsof het landschap in 'landscape' is geschilderd.

Amazing Colours

2010

'Amazing Colours' is een fantasielandschap in felle kleuren. Het witte dorp, dat mediterraan aandoet, wordt omarmd door het typische IJssellandschap. Dag en nacht worden op een surrealistische wijze weergegeven. Het werk is in opdracht gemaakt.

Amazing Diptych

2010

'Amazing Diptych', is een tweeluik (2 x 90x90 cm). Het landschap en de kleuren lopen door van het ene in het andere schilderij. Felle centraal gekozen kleuren, worden omarmd door een rijk palet aan allerlei prachtige blauwtinten.

Amazing Landscape

2006

'Amazing Landscape' is een 'doorkijkje' in het gefantaseerde Toscaanse landschap. Of je het wilt of niet, de kijker wordt via de weg geleid naar het huis op de achtergrond. De focus wordt zeer nadrukkelijk, zoals in veel werk van Henri, gelegd in het lichte deel van het schilderij.

Amazing City

2008

'Amazing City' kenmerkt zich door een bont spektakel van frisse kleuren. Henri gebruikt de outlines van de gebouwen dusdanig, dat iedereen ze herkent, maar tegelijkertijd ziet dat de gebouwen anders zijn dan in werkelijkheid. De kijker herkent (in dit geval) Deventer, maar wordt onmiddellijk op het verkeerde been gezet.

Amazing Skyline

2011

'Amazing Skyline' is in opdracht geschilderd. Willekeurige gebouwen uit Deventer zijn in een geheel nieuwe, gefantaseerde skyline geplaast. De gebouwen weerspiegelen in de IJssel. Goed te zien is dat Henri niet alleen met lichte en donkere contrasten werkt, maar dat de verf ook afwisselend zeer dik en dan weer dun als aquarel aanbrengt.

Amazing Dawn

2009

'Amazing Dawn' is in opdracht geschilderd. Henri's skylines zijn steeds anders; enerzijds door het gebruik van andere gebouwen, anderszijds door het gebruik van andere kleuren en invalshoeken. Steeds bijzonder, steeds opmerkelijk, steeds amazing.....

Amazing Deventer

2011

'Amazing Deventer' is vooral buitengewoon door de vierkante vorm, die geheel teniet wordt gedaan door het lichte, centrale deel van het schilderij. Wederom onstaat hierdoor de bijzondere focus die het werk van Henri zo kenmerkend maakt. Avond en nacht flankeren het schilderij links en rechts.